3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня Організацією Об’єднаних Націй визначений як Міжнародний день людей з інвалідністю.
Міжнародний день людей з інвалідністю – це нагадування суспільству про обов’язок виявляти турботу і милосердя щодо людей з особливими потребами.
Україна впевнено рухається до рівня цивілізованої європейської країни і в питанні створення суспільства рівних можливостей для людей з інвалідністю.
Сучасне суспільство – це суспільство інтегроване. Одна з головних статей Конвенції ООН забезпечує «… право інвалідів приймати участь нарівні з іншими у культурному житті, організації дозвілля та заняттях спортом».
В Культурному центрі УТОГ відбувся урочистий захід «Для вас відкриті наші душі і серця!». Учасниками заходу стали нечуючі члени УТОГ різних вікових категорій – багато було і ветеранів, і молоді.
Зі словами підтримки та вдячності за спільну консолідовану роботу до присутніх звернулася І.І.Чепчина – перший заступник голови УТОГ. Голова Київської територіальної організації УТОГ Н.Д.Д’яченко вручила Подяки активістам за сумлінну громадську роботу. Директор Культурного центру УТОГ В.М.Гончаренко також відзначив Подяками за допомогу в організації та проведенні інформаційно-роз”яснювальних, культурно-масових заходів лекторів та активістів КЦ УТОГ.
Після урочистої частини актори театру «Райдуга» зробили всім присутнім творчий подарунок – поетичну виставу «Тиха зірка» за творчістю І.А.Сапожникова.

Людмила Орішко.

Фото: Гецко Рита.