Карткою киянина, оформленою у збанкрутілому банку Хрещатик, щонайменше до 1 жовтня 2016 року можна користуватися для проїзду в метро і отримувати знижки в частині магазинів, медзакладів та аптек. Якщо ж людина хоче розплачуватися нею – картку треба переоформити в Ощадбанку.

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про те, як киянам переоформити картку в Ощадбанку.
На початку квітня поточного року Національний банк України визнав неплатоспроможним банк «Хрещатик», де обслуговувалися картки киянина. Для багатьох людей це викликало незручності, оскільки, картку вони використовували не лише для оплати проїзду в метро, але й як платіжну. Тому клієнти почали цікавитись, як її переоформити.

Як переоформити картку киянина?

Все доволі просто. Для переоформлення картки Вам необхідно звернутися в одне з відділень банку з паспортом та ідентифікаційним кодом (для жителів столиці). Якщо Ви студент чи працевлаштовані у Києві — окрім вищеназваних документів, треба мати ще довідку з роботи або навчального закладу.

Відділення «Ощадбанку» треба відвідати двічі. Під час першого візиту необхідно пройти формальні процедури: заповнити заяву-анкету та підписати договір. Після цього через два-три тижні потрібно знову прийти у відділення банку, щоб забрати свою картку (це і буде другим візитом). Якщо Ви пільговик — для активації транспортного додатку треба звернутися у касу метрополітену (Майдан Незалежності, Політехнічний інститут, Дорогожичі, Дарниця), де вже є дані про ваші пільги (у відділення соцзахисту йти не потрібно).

Важлива інформація для пільговиків, які ще не мають картки киянина, але хочуть оформити! Після видачі картки «Ощадбанком» необхідно звернутися до органу соцзахисту для активації пільг, а потім – до каси метрополітену.

Нагадуємо, що картку киянина можуть отримати громадяни, зареєстровані у Києві, а також ті, хто має у столиці постійну роботу чи навчається.

Підготували: Мирослав Ліскович, Ігор Любшин

інформація з сайту Укрінформ:
http://www.ukrinform.ua/rubric-society/1999444-ak-pereoformiti-kartku-kianina.html

Kartka_Kiyanina_reload