Запрошення_Пробудження2

ПРЕС-РЕЛІЗ

 

 Зима з її святами та холодними буднями добігає кінця. На порозі щорічне диво – весняне відродження природи.

15 лютого о 18.00 Музей сучасного мистецтва України запрошує на відкриття виставки «Пробудження», де буде представлено живопис і графіку українських митців різних мистецьких шкіл і напрямків. Виставку об’єднує тема весняного пробудження землі: сніги, що тануть, веселі потічки, яскраве сонячне світло, щебет птахів, чаруючі запахи квітів, нявкання котів, радісні посмішки людей.

Вісімдесят яскравих представників сучасного українського образотворчого мистецтва порадують відвідувачів прекрасними замальовками весняного торжества життя.

          Витончений майстер акварелі Іван Миколайович Красний потішить око та зігріє душу своєю теплою роботою. Дідик Іван Михайлович покличе зазирнути у нереальну реальність свого твору. Наповнять енергією любові і внутрішнім спокоєм підніжжя Карпат Герца Юрія Дмитровича. Самобутній Едуард Всеволодович Бєльський здивує і змусить роздивитися  гру півтонів, кольорів, ліній. Реалістичний краєвид Валентина Даниловича Бернадського заспокоїть тишею і умиротворенням. Зачарує переконливістю полотно Віктора Васильовича Полтавця.  Робота Годунової Лариси Олександрівни змусить серце стиснутися від ніжності. Розчинить душу неймовірних карпатських гір Шолтес Золтан Іванович. Обворожить витонченістю і прозорістю твір Яблонської Олени Нилівни. Село Крижевської Світлани Григорівни викличе розчулення своєю невибагливою простотою. Запросить у подорож по дахах із кицьками романтичний Владислав Олександрович Мамсіков…          Кожний з представлених на виставці«Пробудження» авторів має численну кількість персональних виставок, їх твори знаходяться у музеях по всьому світу та у приватних колекціях.

Деякі з цих талановитих майстрів вже пройшли свій земний шлях до кінця, отримавши  заслужене визнання і винагороду. Але ми знаємо, що творча спадщина жива, коли у неї є глядач. Кожен митець віддає нам свою творчу енергію, а глядач, у свою чергу, наповнює енергією виставкові зали. Таким чином відбувається енергообмін, який призводить до потужного творчого взаємозбагачення.

Запрошуємо у подорож весняною Україною. Ця подорож з талановитими живописцями у часі і просторі дозволить зануритись у неймовірну творчу атмосферу, відчути щедрість української землі і красу рідного краю.

Чекаємо вас на церемонії відкриття виставки 15 лютого о 18 .00

Музикальна частина вечора – «Імпресіонізм та неоімпресіонізм в творчості Дебюсі, Скрябiна, Пуленка, Павла Колпакова» – порадує витонченістю,  емоційністю і безмежним позитивом.

Клод Дебюсі і Франсіс Пуленк є неперевершеними представниками імпресіонізму. Творчість Павла Колпакова та Скрябіна, за твердженням критика Латунського,  є відкриття ери неоімпресіонізму у музиці.

         Твори виконують: солістка Національної опери України Тетяна Пімінова (меццо-сопрано), лауреати міжнародних конкурсів Андрій Луньов, Роман Репка, Дар’я Чернявська (фортепіано).

 

Виставка триватиме з 15 лютого по 1 квітня  2018 р.

 

 

 

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка, вхід вільний

Адреса музею:  

вул. Кирилівська, 41, м. Київ

Координатор проекту – Онищенко Тетяна

тел. +38(067) 250 51 17