Наші вихідні в Київському зоопарку.
Напередодні Міжнародного дня глухих Київський зоопарк зробив нам подарунок — безкоштовний вхід в Кіевзоо. Багато з нас дуже хотіли побачити зоопарк після першої черги реконструкціі. Нову масштабну реконструкцію Київського зоопарку почали восени 2017 року. Вона продовжиться ще кілька років роботи будуть вестися в шість етапів.
На час карантину Київ Зоо працює як міський парк. Поки тут не проводять екскурсії. Для дотримання карантинних заходів нам було запропоновано сформувати 4 групи по 15 чоловік і проходити з інтервалом в 30 хвилин. А на самій території для зручного огляду та спілкування формували ще міні групи. Для дотримання санітарних норм нам порадили одягнути маски і на вході співробітник зоопарку всім вимірював температуру. А тепер про саму екскурсію.
Нашому зоопарку вже більше 110 років. З них 50 років «візитною карткою» зоопарку були скульптури бізона і левів. Окрасою нового входу стала скульптура 15-метрового жирафа (висотою в 5-ти поверховий будинок), розмальованого в яскраві кольори, який виглядає дуже сучасно на тлі нових будівель і входу. Можна помітити гармонійне поєднання СТАРОГО і НОВОГО. Сам зоопарк можна розділити на «умовні» три зони: дендропарк з понад 200 видами дерев, кущів, квітів; парк відпочинку та розваги з атракціонами, дитячими ігровими майданчиками, фотозоні і парку з тваринами. В очі зараз кидається великий контраст між новою зоною і парковою частиною з тваринами (реконструкція цієї частини очікується найближчим часом), але на радість дітвори працював контактний зоопарк, де можна погодувати, погладити тварин і зарядитися позитивом на весь день. Можна не тільки милуватися, дивуватися тваринами, але і прогулятися серед вікових і молодих дерев, посидіти на нових лавочках зі скульптурами тварин і надає спогадами …. До слова сказати, нашим людям похилого віку більш миліше серцю зоопарк їхньої молодості. Але і нововведення теж припали до душі. Територія величезна, дуже зелена, простора всюди чисто, акуратно, видно, що за тваринами доглядають. Можна побачити всіх тварин: і левів і тигрів, єнотів, вовка, дикого кабана, величезна кількість птахів і змій. На території зоопарку перебуває незвичайний АРТ об’єкт — слон з покришок. Давним — давно … Слон був людині замість авто — возив вантажі и пасажирів. А людина, як уміла дбала про нього: годувала та лікувала. Минув час, людина знашла інший транспорт. Цей слон нагадує нам, шо ми маємо берегти природу. Бо якщо ми не дбатиемо про довкілля, то в майбутньому залишаться лише слони з автопокришок, як оцей.

Zoo_20092000007
Час пролетів непомітно …. І йшли ми з надією, що зоопарк, після ПОВНОЇ реконструкції, буде не тільки привабливим зовні, але і зручним для проживання тварин. ,
P.S. Під час перебування нами в Київському зоопарку жодна тварина не постраждала ….)))))

Текст і фото Віолета Махоріна.