15 березня на Співочому полі був проведений соціальний день. У цей день (соціально незахищеним людям: інвалідам, дітям сиротам; багатодітним сім’ям; учасникам АТО / ООС; ЧАЕС) можна було безкоштовно відвідати виставку Гігантських Китайських ліхтарів.

Фестиваль Гігантських Китайських ліхтарів — це масштабна виставка з 2000-річною історією, яку проводять щорічно у понад 40 країнах світу. Кожна інсталяція символізує стародавню китайську народну казку або легенду.

Більше 2000 років в Китаї щорічно проходить Фестиваль ліхтарів, на завершення двотижневого святкування Нового року. У ці дні світяться інсталяції прикрашають вулиці міст. Кожна фігура — це продукт кропіткої роботи китайських майстрів. Міцні сталеві каркаси утримують легкий шовк, який переливається різними кольорами і створює казкову атмосферу. Китайська традиція не старіє. Вона поширюється по всьому світу. Багато країн в різні пори року організовують фестиваль де світяться фігури.

На виставці було представлено понад 30-ть ілюмінаційних локацій. Всі інсталяції виконані вручну з натурального шовку і led-ламп, а деякі навіть досягають шести метрів у висоту. Над ними працювала спеціально запрошена команда фахівців з Китаю.

Виставка дійсно захоплює і вражає!

Текст і фото підготувала Віолетта Махоріна